Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Корпоративни / Награда за качествено изпълнение по програма Еразъм+

Награда за качествено изпълнение по програма Еразъм+

Проектът BEE-VET с координатор РААБЕ България беше отличен с Награда за качествено изпълнение. Официалната церемония по награждаване се състоя в рамките на Валоризационната конференция „Активно гражданство в Европа!“, която се проведе на 5 декември 2023 година.

Организатор на събитието бе Центърът за развитие на човешките ресурси – националната агенция по Програма „Еразъм+“ и „Европейски корпус за солидарност“ за България. В конференцията взеха участие над 100 представители на университети, училища, детски градини, неправителствения и частния сектори от цялата страна. Сред гостите бяха още министър-председателят на Република България акад. Николай Денков, министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков и началникът на РУО София-град д-р Ваня Кастрева.

Проектът BEE-VET бе сред отличените в сектор „Професионално образование и обучение“. От името на екипа на инициативата наградата прие Катерина Касабова – програмен директор в РААБЕ България. Лауреатите в сектор ПОО бяха поздравени лично от проф. Галин Цоков.

Проектът „Промяна на ПОО в строителството – иновативни материали за строителство и енергийна ефективност“ (BEE-VET) обедини усилията на осем организации от Австрия, България, Словакия и Турция за да се отговори на предизвикателствата в строителния сектор и да допринесе за свързването на училищата и бизнеса с фокус върху практическото, ориентирано към  иновациите и дигиталните технологии обучение.

В рамките на проекта разработихме набор от взаимосвързани иновативни продукти, фокусирани върху иновациите в строителството и интеграцията между научно-изследователска работа и професионалното образование и обучение. Повече за проекта, както и резултатите от инициативата, можете да намерите на уебсайта https://beevet.eu/.

Благодарим за високото отличие от името на всички партньори по проект BEE-VET!