Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / За детски градини / Креативни идеи за коледни забавления в детската градина

Креативни идеи за коледни забавления в детската градина

Празничният сезон е най-любимият период на децата в детската градина, а какъв по-добър начин да отпразнувате Коледа с организиране на интересни и празнични работилници? Учителите в детските градини може да добавят нотка творчество и радост в класните си стаи с тези 5 креативни идеи за коледни занимания, които ще разпалят въображението на децата!

  • Шейната на Дядо Коледа с отпечатъци от ръце

Пригответе се за цапащо, но незабравимо занимание! Помогнете на децата да създадат шейната на Дядо Коледа, като използват отпечатъците на ръцете си. Накарайте всяко дете да потопи длани в кафява боя и да ги притисне върху лист хартия, за да създаде основата на шейната. Добавете празнични детайли като лицето на Дядо Коледа, елени и подаръци, като използвате цветна хартия и маркери. Тази изработка не само ще запечата уникалността на отпечатъка на всяка детска ръчичка, но и ще послужи за красива украса на класната стая.

  • Маски на северни елени от хартиени чинии

Превърнете обикновените хартиени чинии в очарователни маски на северни елени! Дайте на всяко дете по една хартиена чиния и го насочете да добави рога, очички и червен нос с помпони, за да създаде празнично еленско лице. Добавете ластик за закрепване на маската, за да може децата да се въплътят в ролята на верния елен на Дядо Коледа през целия празничен сезон.

  • Памучни снежни човечета

Внесете магията на зимата в класната стая чрез изработката на снежни човеци от памучни топки! Използвайте синя хартия, върху която децата да залепят памучни топки, а след това може да ги украсят с малки копчета, шапки от цветна хартия и шалове. Тази творческа дейност не само ще подобри фините двигателни умения на децата, но ще им позволи да развихрят въображението си и да работят с различни текстури.

  • Украсяване на джинджифилова къщичка

Украсяването на джинджифилова къщичка също е добра идея, която да изпробвате с децата преди предстоящите празници. Използвайте бисквити, глазура и различни бонбони, за да декорирате сладкишите. Това коледно занимание ще насърчи децата за активно сътрудничество помежду им.

  • Изработка на орнаменти за елхата

Изработете вечни сувенири с децата, като им осигурите различни материали като дървени клечки за сладолед, брокат, пайети и панделки, с които да декорират. Независимо дали ще изберете да изработите звезда, снежинка или миниатюрна коледна елха, тази прекрасна украса може да се използва за декориране на класаната стая, а също несъмнено би останала скъп спомен за децата.