Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / За учители / „Дигитална раница“ влиза в класната стая

„Дигитална раница“ влиза в класната стая

„Дигитална раница“ влиза в класната стая

Електронна платформа в подкрепа на ученици, учители и родители стартира работа. Проектът „Дигитална раница“ предоставя образователни услуги и съдържание в електронна среда, а достъпът до платформата е безплатен.

С нея учениците от  I до XII клас ще имат достъп до електронни уроци по отделните учебни предмети. В платформата са предвидени не само уроци, но и много други възможности, улесняващи образователния процес на учителите. Възможностите са групирани в отделни модули – например модул „Предмети“, в който се показват всички учебни предмети и материали, модул „Домашни“, в който може да се следи и изпълнението на възложените задачи, наличен е и модул „Библиотека“.

Друга полза на „Дигиталната раница“ е, че отсъстващи деца може да боравят с материалите и информацията в нея, като по този начин не изостават от учебния процес и след това идват подготвени на училище.

Освен за ученици и учители, платформата е полезна и за родители. Те ще могат да следят прогреса в обучението на своите деца, като получават информация за техните задачи и ангажименти.

Към настоящия момент платформата е в информационна кампания на МОН във всички области в страната. По време на поредица от срещи учителите ще може да се запознаят в детайли с възможностите, които им дава „Дигитална раница“.