Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Добрите новини / ЦСОП ,,Д-р П. Берон“ с инициатива по случай 200-годишнината от създаването на ,,Рибния буквар“

ЦСОП ,,Д-р П. Берон“ с инициатива по случай 200-годишнината от създаването на ,,Рибния буквар“

По повод 200-годишнината от създаването на ,,Рибния буквар“ учениците от 2. клас с ръководител Пенка Христова в сътрудничество с училищния психолог Антония Николова и родители проведоха занимателни и образователни дейности в ЦСОП ,,Д-р П. Берон“, гр. Кърджали. Фокусът на събитието бе поставен върху патронния празник на институцията и на Деня на българската азбука, на славянската писменост и на българската просвета и култура.

От представената презентация учениците научиха, че Рибният буквар с автор д-р Петър Берон е създаден и отпечатан през 1824 г. в гр. Брашов, Австрия и провъзгласява принципите на светското образование  Възпитаниците на институцията с интерес се информираха за взаимоучителния метод, който е широко практикуван в европейските училища до отпечатването на Рибния буквар.

Всички участници в образователните дейности имаха възможността да се запознаят и да разгледат и на живо Буквара с различни поучения на Петър Берон. По време на инициативата децата научиха също повече за живота, делото и творчеството на просветителя.

Споделено от: Пенка Ат. Христова – старши учител в ЦСОП ,,Д-р П. Берон“, гр. Кърджали