Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / За учители / Съкровищница за уроци

Съкровищница за уроци
РААБЕ България с проект, предоставящ безплатни дигитални ресурси в областта на науката за данните

Съкровищница за уроци

В началото на всяка нова учебна година най-често задаваният въпрос в училище е „Какво прави през лятото?“ Надяваме се, че сте успели да си починете, да прочетете поне една интересна книга, да посетите интересно и увлекателно място и най-вече да сте прекарали чудесни моменти с близки и приятели.

Нашето лято премина подобно: между почивките, книгите и пътешествията, прекарахме забавно време в приятна компания, работейки по един страхотен проект – We Teach DATA School Box. Това не е кутията с обяд за училище, по-скоро е съкровищница с интересни, забавни, занимателни и полезни учебни материали.

Материалите са предназначени за учители, които искат да въведат своите ученици в света на Науката за данните. Дигиталните ресурси в областта на STEM, обогатени с визуализации, графики, игри, викторини и различни проекти както за индивидуална, така и работа в екип, ще са Вашият ориентир за преподаване на тази интересна материя на ученици от 5-7 клас.

Данните са навсякъде – с два клика в Интернет можете да намерите информация от това, колко тона ягоди се произвеждат всяка година във всяка държава по света, през тенденциите за увеличаването на съдържанието на СО2 във въздуха, до това, колко са по-здрави хората, живеещи в страни с висок индекс на щастието. Всички тези данни са много любопитни, но изискват определени умения за разчитане, анализиране и представяне. Уроците на We Teach DATA School Box ще Ви подпомогнат да научите Вашите ученици на тези важни за бъдещето им развитие способности.

„Хапят ли гъбите?“, „Звездите – истинските „знаменитости“, „Направи си въздух“, „Химичният Нострадамус“ – това са само малка част от уроците, които ще предлага кутията. Определили сме четири основни теми, но това е само условно, защото един от важните акценти в STEM образованието е върху междупредметните връзки, а в нашия проект ги обединява и Науката за данните.

Както за Вас, така и за екипа на We Teach DATA, лятото бе твърде кратко. Отпочинали и с нови сили обаче продължаваме да работим и скоро ще Ви покажем нашата School Box съкровищница в целия й блясък. За да не я пропуснете, можете да поглеждате от време на време този сайт или да се присъедините към нашата общност във Facebook и LinkedIn. Ще се радваме да се видим!