Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Корпоративни / Престижно отличие за РААБЕ България и изданието „Наръчник на логопеда в образователната система“

Престижно отличие за РААБЕ България и изданието „Наръчник на логопеда в образователната система“

Екипът на РААБЕ България получи първа награда на Вторите годишни награди Логопед на годината, организирани от Logopedia.bg. Книгата „Наръчник на логопеда в образователната система“ с автор доц. д-р Елена Бояджиева-Делева завоюва престижното отличие в категория „Най-добра книга, учебник в област Логопедия издадена през 2023 г.“

Събитието се проведе на 30 март 2024 г. в Гранд хотел Пловдив, а мисията на наградите е да бъдат отражение и признание за положения труд, себеотдаване и развитие на логопедите като специалисти, както и на приноса им в развитието на професията.

От името на РААБЕ България наградата получи програмният директор Катерина Касабова, която изрази благодарност както към организаторите, така и към читателите и автора, които реализират успешния проект.

Тази награда е изключително признание за целия екип на РААБЕ и усилията ни вече повече от 20 години да подпомагаме учители и специалисти в сферата на образованието с професионална литература. Благодарим на #logopediabg, както и на цялата логопедична общност за номинацията, високото признание, за оказаната чест! Приемаме тази награда с голяма радост и най-вече с голяма отговорност!

Отличеното издание „Наръчник на логопеда в образователната система“  е насочено изцяло към практиката на логопедите и анализира и представя ролята, мястото и функциите на логопеда като уникален по рода си специалист в системата на образованието.

Книгата дава ясен и достъпен отговор на въпросите:

  • КОЙ е логопедът в образователната система – какви са неговите професионален профил и основни функции във връзка с компетентностите и квалификацията му?
  • КЪДЕ е мястото на логопеда в екипната работа в институциите в системата на предучилищното и училищното образование?
  • КОИ са областите на компетентност, приоритетните дейности и задачи на логопедичната работа и кои са целевите групи в нейния обсег?
  • КАК работи логопедът при предоставянето на различните видове подкрепа за личностно развитие, а също и как те могат да се модифицират във вид на телепрактика при необходимост от преминаване към обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС)?

Повече информация за изданието „Наръчник на логопеда в образователната система“ може да намерите ТУК: https://raabe.bg/izdania/izdania/knigi/narachnik-na-logopeda-v-obrazovatelnata-sistema/