Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Добрите новини / ЦСОП „Д-р П. Берон“, гр. Кърджали, организира „Седмица на физическата активност и спорт“ за първокласниците

ЦСОП „Д-р П. Берон“, гр. Кърджали, организира „Седмица на физическата активност и спорт“ за първокласниците

ЦСОП „Д-р П. Берон“, гр. Кърджали, организира „Седмица на физическата активност и спорт“ за първокласниците

ЦСОП „Д-р П. Берон“, гр. Кърджали, превърна дните от 20 до 27 септември в Седмица на физическата активност и спорт (MOVEWEEK). В мероприятието се включиха първокласниците, техният ръководител Пенка Христова и родителите.

Инициативата беше организирана с цел сплотяване на новите класове и приветстването им към новото училище. По време на събитието децата имаха възможността да участват в различни активности и получиха достъп до атрактивни спортни съоръжения и уреди, подпомагащи личностното развитие на децата и бързата им адаптация към новата училищна среда.

Използваните спортни уреди – степер, велоергометър, кростренажор, гимнастически топки, тояжки, рингове, обръчи, балансиращ таралеж и сензорните постелки, увеличиха желанието за тренировки на децата и превърнаха спорта в удоволствие. С осигуряването на необходимите съоръжения първокласниците достигнаха физическата активност, която беше поставена като цел през Седмицата на физическата активност и спорт.

Мероприятията се осъществиха по предварително изготвена програма, която включваше: рисуване в работни листове „Видове спорт“, игри с обръчи, игри с топки, футбол, индивидуална и групова работа с различните уреди, екипна работа и споделени отговорности.

Спортните дейности допринесоха за доброто настроение на първокласниците, като накрая на програмата всяко дете от класа получи грамота за спорт, добро представяне и принос към групата. Участващите родители показаха, че успехите се постигат само тогава, когато заедно с учителя гледат в една посока – с търпение и любов.

Споделено от: Пенка Ат. Христова – старши учител в ЦСОП „Д-р П. Берон“, гр. Кърджали