Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Интересно / „Музейно училище“ се проведе в Габрово

„Музейно училище“ се проведе в Габрово

„Музейно училище“ се проведе в Габрово

Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ създаде партньорската инициатива Национален център „Музейно училище“. Тя е инициирана по модул „Културните институции като образователна среда“, а организациите, които работят заедно по нейното осъществяване, са Национален музей на образованието и Регионалното управление на образованието – Габрово.

Десетки преподаватели и студенти от цялата страна се включиха в различните тематични направления на инициативата.

Теодосий Теодосиев – Тео – със своето неповторимо умение да работи с публика представи експерименти, за да онагледи физичните явления, ползите от лазера, но и вредните въздействия върху човека, засегна темите за направата на телескоп, механика на течностите, термодинамиката и др.

В друг модул участниците от предучилищен и начален етап на образование развиха умения в сферата на нестандартни художествени техники и овладяване на графични умения.

Семинарите продължиха с темите за образование в музейна среда – музейни педагогически практики и образователни програми. Голям интерес сред аудиторията предизвикаха разработките на учителите, получили наградата на МОН за „Най-добър урок в музей“.

Форматът е добър пример за това как музейните структури могат да си партнират с образованието за постигане на по-високи и трайни резултати. На място са и думите на Теодосий Теодосиев – Тео: „Доброто образование е онова, което остава след училище!“.