Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Корпоративни / Проведе се X-тата среща на общинските експерти по образование, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ)

Проведе се X-тата среща на общинските експерти по образование, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ)
РААБЕ България бе генерален партньор на събитието

От 13 до 15 март в гр. Павел баня се проведе X-тата среща на общинските експерти по образование, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

За поредна година срещата събра на едно място експерти от общинските звена в сектор „Образование”, председатели и членове на комисиите по образование в Общинските съвети, заместник-кметове с ресор „Образование“, представители на МОН, представители на бизнеса и неправителствения сектор.

РААБЕ България взе участие в събитието в качеството на генерален партньор, а г-жа Надежа Цветкова – управител на РААБЕ България презентира пред участниците продукти и услуги на дружеството в подкрепа на общинските училища и детски градини.

Сред темите, разисквани на събитието, бяха:

  • Предучилищното и училищното образование – обща отговорност на държавата, общините и обществото
  • Възможностите за подобряване на качеството, компетентностите и реализацията
  • Професионалното образование – по-привлекателно, по-достъпно, по-качествено и по-близко до пазара на труда
  • Европейските и националните програми за финансиране на общинското образование
  • Общинските политики за развитие на мрежата от учебни заведения и др.

По време на срещата бяха представени добри практики и обекти на образователната инфраструктура на община Павел баня. Гостите имаха възможността да посетят ОУ „Ген. Скобелев“ в с. Скобелево и ДГ „Синчец“ в гр. Павел баня, които им показаха как единният разходен стандарт стига за малкото училище и как децата се възпитават в приобщаване към традициите (кукерски фестивал, организиран за посрещане на Сирни Заговезни в региона).

За участниците в срещата бе организирана и културна програма – посещение на родната къща на Димитър Чорбаджийски – Чудомир в с. Турия и разглеждане на Етнографски комплекс „Дамасцена“ в с. Скобелево.

Екипът на РААБЕ България изказва благодарности към организаторите и домакините за възможността да участва във форума и да обмени ценен опит, идеи и добри практики с участниците в мащабното събитие.