Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Новини / Интересно / Учителите в България на челно място в използването на Google технологии в класната стая

Учителите в България на челно място в използването на Google технологии в класната стая

Страната ни е на челно място в Централна и Източна Европа по използване на технологичните решения за образованието на Google. Информацията за това постижение на българските учители и училища идва от срещата на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и Уилям Флоранс  –  ръководител на Google Workspace за образованието в Централна и Източна Европа.

Данните са анализирани на база различни показатели като брой сертифицирани преподаватели и обучители, брой Google референтни училища и използване на приложения като „Google Класна стая“.

България е първенец и по брой учители на глава от населението със световно признати сертификати за дигитални умения на технологичната компания – около 500 училища и общо над 200 хил. потребители в страната ни използват облачните решения на технологичния гигант.

По време на срещата на представителите на МОН и Google бяха обсъдени и допирните точки между използването на технологиите в класната стая и иновациите в методите на преподаване. Според ръководителят на Google Workspace за образованието в Централна и Източна Европа съществува пряка връзка между тях, което е възможност за страната ни с добре развитата екосистема от Google училища, в които се случват педагогически иновации и практики.

Източник: www.mon.bg