Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
РААБЕ България / Автори / Д-р Николай Данев

Д-р Николай Данев

д-р Николай Данев

Д-р Николай Данев е учител по история и ицивилизации в столичното 2 СУ „Акад. Е. Станев“ и хоноруван преподавател в НБУ и ПУ „П. Хилендарски“.

Вече 10 години неговата основна мисия е да вдъхновява учениците и студентите, да споделя знанията и опита си със своите колеги. През последните години се фокусира върху възможностите за използване на дигитални и мултимедийни ресурси в учебния процес и изграждане на иновативна образователна среда. Използва интерактивни методи на преподаване, създава електронни игри и упражнения, които целят да запалят интереса на децата към учебния предмет.

Възпитаник на НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ”. Завършва бакалавърска степен по Археология в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистратура „Мениджмънт и социализация на културното наследство“ в същия университет. През 2019 г. защитава успешно докторска дисертация по история.

Носител е на престижни национални награди, между които първо място в „Национален конкурс за иноватори в образованието”, присъдено от РУО София, и първо място в конкурса „Дигитални новатори в образованието”, присъдено от Българска асоциация по информационни технологии и МОН през 2020 г.

През 2021 г. печели трето място в конкурса „Учител на годината”. Два пъти е номиниран за отличието „Неофит Рилски“.